نوع و درجه رست دانههای قهوه
به فرایند بو دادن و برشته کردن دانههای قهوه رست قهوه میگویند. دانههای قهوه پس از برداشت خام و سبز رنگ هستند. این دانهها طی فرایند رست، بو داده و برشته میشوند و به رنگ قهوهای در میآیند. دانههای گیاه قهوه پس از مرحله رست آماده مصرف به عنوان یک نوشیدنی هستند.
همانطور که در بالا اشاره شد دانههای قهوه پس از فرایند رست، براساس درجه رست، در دامنه رنگ قهوهای روشن تا قهوهای بسیار تیره تغییر رنگ میدهند. تغییر رنگ دانههای قهوه و تفاوت در درجه رست قهوه یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در عطر و طعم قهوه است.
تفاوت رستهای تیره، متوسط و روشن فقط در رنگ و تلخی قهوه نیست. رست دادن قهوه نقش مهمی در بیرون آوردن عطر و طعم یک دانه قهوه دارد.
در طی فرآیند رست دادن، واکنشهای شیمیایی مختلفی در داخل دانه قهوه رخ میدهد. هرچه یک دانه قهوه بیشتر رست داده شود، طعم و رایحه بیشتری از خود خارج میکند. به همین ترتیب، یک فنجان قهوه با رست سبک دارای طعمهای ظریفتری است در حالی که رستهای تیره رنگ و زیر رنگ دودی، طعمهای غلیظی دارند.
قهوه هر چه بیشتر رست شود، طعم تلختری خواهد داشت و هرچه کمتر رست داده شود تلخی قهوه کمتر خواهد بود.
اگر شما علاقمند به قهوهای با تلخی زیاد هستید میتوانید از دانههای قهوه با درجه رست بالا استفاده کنید و اگر شما علاقمند به قهوهای با تلخی کمتر هستید میتوانید از قهوه با درجه رست پایین استفاده کنید.
نحوه نگهداری دانههای قهوه
یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در عطر و طعم یک فنجان قهوه، تازه بودن و نحوه نگهداری دانهها و پودر قهوه است.
مدت زمان و عمر مفید برای نگهداری پودر قهوه به طور متوسط دو هفته و مدت زمان و عمر مفید برای نگهداری دانههای قهوه به طور متوسط یک ماه است.
یکی از اشتباهات رایجی که بسیار مشاهده میشود صورت میگیرد خرید و تهیه قهوه در حجم زیاد است. قهوه را نباید در حجم زیاد خرید کنید چون قهوه با ابزار آلات نگه داری قهوه درمنزل هم خاصیت انبار کردن ندارد.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که مدت زمان بیان شده با در نظر گرفتن ظروف مناسب برای نگهداری قهوه است.
به عنوان مثال اگر شما پودر قهوه را در معرض هوا و رطوبت قرار دهید شاید طی یک روز کیفیت خود را از دست بدهد.
تجهیزات و ابزار مورد استفاده برای دم کردن قهوه
یکی از موارد تاثیرگذار در طعم، عطر و کیفیت یک فنجان قهوه تجهیزات و ابزار آلات مورد استفاده برای دم کردن قهوه است. این نکته را در نظر داشته باشید که منظور ما از کیفیت تجهیزات و ابزار آلات تهیهی قهوه، گران قیمت بودن تجهیزات نیست.
برخی به اشتباه تصور میکنند هر چه ابزار آلات مورد استفاده آنها گران قیمتتر باشد، نوشیدنی آنها بهتر است. در اینجا لازم است بگوییم که این تصور کاملا اشتباه است.
همانطور که در بالا اشاره کردیم هر چه ابزار و تجهیزات دم آوری قهوه با کیفیتتر باشد نوشیدنی حاصل بهتر میشود، اما دقت داشته باشید که منظور از ابزار با کیفیت، ابزاری است که تمیز نگهداری شده باشد، درست نگهداری شده باشد و در نهایت درست مورد استفاده قرار گیرد.
ما در ایران اسپرسوساز بر این باوریم که بهترین ها را برای شما ارائه دهیم، از قطعات دستگاه ها گرفته تا خود دستگاه های اسپرسوساز همه موارد برای رضایت شما داریم. هدف ما کسب رضایت شما است.