قهوه اسپرسو چیست؟
با گذراندن آب نزدیک به دمای جوش و تحت فشار ؛ ازبین قهوه ی آسیاب شده که در فیلتری مخصوص قرار گرفته و کوبیده و فشرده شده است عبور می کند ؛ که قهوه نسبتا غلیظ تولید میکند که به آن قهوه ,قهوه اسپرسو گفته می شود .
اسپرسوساز چیست؟
ماشینی که برای عصاره گیری دانه های قهوه با درصد غلظت بالا استفاده میشود را ماشین اسپرسوساز گفته میشود که شرکت خدماتی قهوه سازان امیر آسا فعالیت خود را در این حیطه به صورت فوق تخصصی گسترش داده که تمامی خدمات این ماشین ها را از سرویس تا تعمیرات ، تامین کلیه قطعات و گارانتی و خدمات پس از فروش را در فعالیت های خود گنجانده است
اولین دستگاه برای تهیه اسپرسو توسط آنجلو موریوندو در شهر تورین در شمال ایتالیا ساخته شد ؛ او یک مدل نمونه در نمایشگاه عمومی تورین در سال 1884به نمایش گذاشت و اختراع خود را به ثبت رسانید.
گواهی صنعتی برای اختراع جدیدش با نام : ” ماشین بخار جدید برای درست کردن سریع و مقرون بصرفه نوشیدنی قهوه ” به آنجلو موریوندو اعطا شد سپس در سال ۱۹۰۱ آقای لوییجی بزرا (luigi bezzera ) از شهر میلان ، بهینه سازی ها و جزئیات تکمیل شده تری را برای دستگاه اسپرسو ساز به ثبت رسانید.
بیزرا نه یک مهندس ، بلکه یک مکانیک بود و اولین بار در ۱۹ دسامبر سال ۱۹۰۱ تعدادی از بهینه سازی های خود را با نام : ” نوآوری در ماشین آلات برای تهیه و سرو فوری نوشیدنی قهوه ” به ثبت رسانید .
حق ثبت اختراع ماشین اسپرسوسازتوسط آقای پاوونی (Pavoni) بنیان گذار و موسس شرکت LAPAVONiخریداری شد و ازیک کارگاه کوچک در شهر میلان ، آغاز به تولید دستگاه های اسپرسوساز در ابعاد تجاری نمود.ا
پس از آن ماشین های اسپرسو متعددی طراحی و تولید شد که اکثر آنها در برخی اجزاء نظیر دسته گروپ یا پورتافیلتر (Portafilte ) فیلتر دستی متحرک و قابل حمل و سرگروپ یا هدگروپ (Groupheap)مشترک بودند . برخی از دستگاه ها ، یک نازل بخار(Steam nozzle) برای بخاردادن و کف ساختن و فوم دار کردن برخی مایعات ، نظیر شیر برای کاپوچینو و کافه لاته ، داشتند(که هم اکنون ایران اسپرسوساز تمامی این قطعات ودیگر قطعات مورد نیاز همکاران و مشتریان عزیز را به صورت اورجینال و باضمانت اصل بودن تهیه و تامین مینماید)خلاصه اینکه ماشین های اسپرسو مکانیزم های متفاوتی داشتند که به تدریج تکمیل و بهینه شدند .