میزان مصرف قهوه برای کودکان و نوجوانان
از آن جایی که کافئین در بسیاری از غذا ها و نوشیدنی ها وجود دارد، بچه ها یا افراد بزرگ سال ممکن است بدون مصرف قهوه و تنها با مصرف برخی غذا ها و نوشیدنی ها بیش از حد مجاز روزانه، کافئین دریافت کنند.
در رابطه با میزان مجاز مصرف کافئین در روز اختلاف نظر های زیادی وجود دارد و نتایج تحقیقات مختلف متفاوت است. اما اگر بخواهیم به یکی از معتبر ترین آن ها استناد کنیم باید برای هر کیلو گرم از وزن کودکان و نوجوانان دو و نیم میلی گرم کافئین در نظر بگیریم. برای مثال اگر کودکی چهل کیلوگرم وزن دارد میزان مجاز مصرف کافئین صد میلی گرم می شود. اگر کودکی وزنی معادل شصت کیلوگرم داشته باشد میزان مجاز مصرف کافئین برای او معادل صد و پنجاه میلی گرم در روز می شود. با توجه به مواردی که ذکر شد یک فنجان قهوه در روز برای افراد بالای دوازده سال مشکلی ایجاد نمی کند.
از کجا بدانیم هر فنجان قهوه چه مقدار کافئین دارد؟
در این رابطه باید به شما بگوییم که میزان دقیق و فرمول مشخصی برای این موضوع وجود ندارد. زیرا هر نوع پودر قهوه و هر مدل سبک تهیه قهوه مقادیر متفاوتی کافئین دارند. به عنوان مثال یک فنجان قهوه فرانسه با یک فنجان قهوه اسپرسو میزان کافئین برابری ندارند. و یا دو فنجان قهوه اسپرسو که یکی از قهوه عربیکا تهیه شده است و دیگری از قهوه روبوستا میزان کافئین متفاوتی دارند. اما اگر بخواهیم یک فرمول ساده به شما ارائه دهیم باید بگوییم که شما به طور متوسط برای هر فنجان قهوه صد میلی گرم کافئین در نظر داشته باشید.
پزشکان توصیه می کنند کودکان نباید بیش از صد میلی گرم در روز کافئین مصرف کنند و افراد بزرگسال نیز نباید بیش از چهارصد میلیگرم در روز کافئین مصرف کنند.
تأثیر کافئین روی کودکان
کافئین یک ماده محرک است که تأثیر مشابهی روی کودکان و بزرگسالان دارد. کافئین سیستم اعصاب مرکزی را تحریک میکند، به همین دلیل علاوه بر محرک بودن نوعی دارو هم محسوب می شود.
مقدار کم کافئین باعث افزایش انرژی و بالا رفتن میزان هوشیاری بدن می شود.
مصرف زیاد کافئین برای کودکان چه عوارضی دارد؟
مصرف زیاد کافئین عوارض زیادی برای کودکان دارد، که باعث اختلال خواب، بد خلقی و انجام رفتار های تهاجمی در کودکان می شود.
قهوه می تواند ضربان قلب و فشار خون کودکان را افزایش دهد. هم چنین مصرف قهوه می تواند برخی کودکان را مضطرب و پریشان کند یا باعث حالت تهوع آن ها شود.
علاوه بر موارد ذکر شده قهوه ادرار آور است و تولید ادرار را افزایش می دهد. افزایش ادرار موجب از دست رفتن کلسیم از بدن میشود که می تواند پوکی استخوان را به دنبال داشته باشد. ضمناً قهوه دارای مقادیر زیادی کافئین است که کلسیم را از بدن می گیرد. به ازای هر صد میلیگرم قهوهی هضم شده، شش میلی گرم کلسیم از دست می رود. برای رشد استخوان های کودک، کلسیم بسیار ضروری است.
بر اساس پژوهش ها، می توانید به فرزندتان از دوازده سالگی اجازه دهید صبح ها یک فنجان قهوه بنوشد. خیلی مهم است که سایر مواد غذایی حاوی کافئین را که فرزندتان مصرف می کند مد نظر قرار دهید تا میزان مصرف کافئین از حد مجاز فراتر نرود. هم چنین بهتر است اجازهی نوشیدن قهوه بعد از ساعت سه بعد از ظهر را به کودکان و نوجوانان خود ندهید.
ما در ایران اسپرسوساز بر این باوریم که بهترین ها را برای شما ارائه دهیم، از قطعات دستگاه ها گرفته تا خود دستگاه های اسپرسوساز همه موارد برای رضایت شما داریم. هدف ما کسب رضایت شما است.