قهوه منبع قوی آنتی اکسیدان های سالم است
در واقع، قهوه فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به چای سبز و کاکائو، دو فوق ستاره آنتی اکسیدانی، نشان می دهد. دانشمندان تقریباً هزار آنتی اکسیدان را در دانه های قهوه فرآوری نشده شناسایی کرده اند و صدها آنتی اکسیدان دیگر در طول فرآیند بو دادن ایجاد می شوند. مطالعات متعددی قهوه را به عنوان منبع اصلی و در برخی موارد، منبع غذایی آنتی اکسیدان برای افراد مورد مطالعه ذکر کرده اند.
آنتی اکسیدان چگونه عمل می کند؟
آنتی اکسیدان ها با التهاب مبارزه می کنند، علت اصلی بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله آرتریت، آترواسکلروز و بسیاری از انواع سرطان التهاب است. آنها همچنین رادیکال های آزاد را خنثی می کنند، که به طور طبیعی به عنوان بخشی از عملکردهای متابولیک روزمره رخ می دهد، اما می تواند باعث استرس شود که منجر به بیماری مزمن می شود. به عبارت دیگر، آنتی اکسیدان ها با محافظت از سلول های ما در برابر آسیب، به حفظ سلامت ما در سطح پایین کمک می کنند. در نهایت، اسید کلروژنیک، یک آنتی اکسیدان مهم که تقریباً به طور انحصاری در قهوه یافت می شود، نیز تصور می شود که به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.
کافئین باعث تقویت حافظه کوتاه مدت می شود
هنگامی که گروهی از داوطلبان دوز صد میلی گرم کافئین را دریافت کردند که تقریباً به همان میزان موجود در یک فنجان قهوه بود، محققان متوجه افزایش فعالیت مغزی داوطلبان شدند که با تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکرد مناسب اندازه گیری شد. همانطور که آنها یک کار حافظه را انجام دادند. محققان خاطرنشان کردند که مهارت های حافظه و زمان واکنش داوطلبان کافئین دار نیز در مقایسه با گروه کنترل که دارونما دریافت کرده بودند و هیچ افزایشی در فعالیت مغزی نشان ندادند، بهبود یافت.
کافئین چگونه کار می کند
به نظر می رسد کافئین بر نواحی خاصی از مغز که مسئول حافظه و تمرکز هستند تأثیر می گذارد و حافظه کوتاه مدت را تقویت می کند، اگرچه مشخص نیست این اثر چقدر طول می کشد یا چگونه ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
قهوه ممکن است به محافظت در برابر زوال شناختی کمک کند
علاوه بر تقویت موقتی در فعالیت مغز و حافظه، مصرف منظم قهوه ممکن است به جلوگیری از زوال شناختی مرتبط با بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل کمک کند. در یک مطالعه امیدوارکننده، محققان دریافتند که نوشیدن سه تا پنج فنجان قهوه در روز در میانسالی با کاهش شصت و پنج درصدی خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در سنین بالاتر مرتبط است. جالب توجه است که نویسندگان مطالعه تأثیر نوشیدن چای را بر زوال شناختی نیز اندازه گیری کردند، اما هیچ ارتباطی پیدا نکردند.
چندین نظریه در مورد اینکه چگونه قهوه ممکن است به پیشگیری یا محافظت در برابر زوال شناختی کمک کند وجود دارد یک نظریه موثراست. کافئین از ایجاد پلاک بتا آمیلوئید که ممکن است به شروع و پیشرفت آلزایمر کمک کند، جلوگیری می کند. محققان همچنین این نظریه را مطرح می کنند که از آنجایی که نوشیدن قهوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو که یک عامل خطرزا برای زوال عقل است، مرتبط باشد، خطر ابتلا به زوال عقل را نیز کاهش می دهد.
ایران اسپرسو خواستار سلامتی شماست.