آب
آب ماده اصلی در فرآیند دم کردن قهوه است که در خصوصیات نوشیدنی نهایی از جمله طعم و عطر بسیار تاثیر گذار است.
در رابطه با آب و تاثیر آن در طعم و عطر قهوه باید این نکته را بدانید که آب وظیفهی استخراج طعم را از دانههای قهوه به عهده دارد. به همین دلیل توصیه شده است که برای تهیه و دم کردن قهوه از آب مقطر استفاده نشود.
علاوه بر وجود مواد معدنی در آب، دمای آب هم به شدت بر حلالیت و میزان استخراج طعم قهوه تاثیر گذار است.
دمای مناسب برای استخراج عصاره قهوه کمی زیر نقطه جوش در حدود نود تا نود و شش درجه است. اگر دمای آب سرد باشد، طعم دهنده های قهوه به صورت کامل استخراج نمی شوند و اگر دمای آب خیلی داغ باشد، یک دم نوش با مزه تلخ بدست خواهد آمد.
اندازه و درجهی آسیاب قهوه
از دیگر موارد تاثیر گذار در طعم و عطر یک فنجان قهوه درجه و اندازه آسیاب پودر قهوه است.
هر چه درجه آسیاب ریزتر باشد سطح تماس ذرات قهوه با آب بیشتر است و عصاره گیری قهوه بهتر انجام می شود. هر چه عصاره گیری قهوه بهتر انجام شود عطر و طعم بیشتری از قهوه خارج می شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که درجه آسیاب علاوه بر این که در کیفیت و عطر و طعم قهوه تاثیر گذار است در عمر دستگاه هم بسیار تاثیر گذار است و اگر ما از درجهی آسیاب درستی استفاده نکنیم دستگاه ما دچار آسیب جدی می شود.
نوع شیر در کنار قهوه
بزرگترین تأثیر شیر، بر طعم و بافت قهوه های ترکیبی مانند کاپوچینو کافه لاته است.
از موارد با اهمیت در انتخاب شیر برای ترکیبات قهوه، تازه بودن شیر و میزان چربی شیر است.
اگر شما دارای رژیم غذایی خاصی هستید به شما توصیه میکنیم برای رعایت رژیم غذایی خود از شیرهای بدون چربی و یا شیرهای رژیمی استفاده کنید.
انتخاب بهترین دستگاه قهوه ساز، ترجیحات شخصی شماست. چه به راحتی، به سلیقه و چه به قیمت آن اهمیت دهید، در نهایت یک قهوه با کیفیت خواهید داشت. با ایران اسپرسوساز همراه باشید تا بهترین انتخاب خود دست یابید.