قهوه عربیکا چیست؟
قهوه عربیکا از دانه های گیاه قهوه عربیکا که منشا آن اتیوپی است، به دست می آید. عربیکا محبوب ترین نوع قهوه در جهان است که معادل بیش از شصت درصد از آن در کشور های مختلف استفاده می شود. انواع محبوب قهوه عربیکا عبارتند از:
- تایپیکا
- کاتورا
- کونا
- پاکامارا
- ویلالوبوس
- و خیلی بیشتر
قهوه روبوستا چیست؟
قهوه روبوستا قهوه ای است که از دانه های گیاه قهوه کانپورا تهیه می شود که منشا آن آفریقاست. قهوه روبوستا تلخ است و عمدتاً در قهوه فوری اسپرسو به عنوان پرکننده در مخلوط های خاصی از قهوه آسیاب شده استفاده می شود.
عربیکا در مقابل روبوستا
بدون شک علاقه مندان به قهوه، کلمات “روبوستا” یا “عربیکا” را شنیده اند.این دو دانه از این نظر یکسان هستند که وقتی برداشت می شوند، برشته می شوند و در نهایت دم می شوند تا تبدیل به قهوه جادویی شوند. با این حال، اینجاست که شباهت ها به پایان می رسد. عربیکا و روبوستا از نظر طعم، محیط های رشد، قیمت و کیفیت متفاوت هستند.
طعم
بسیاری از مردم فکر می کنند که روبوستا طعمی خشن دارد. قهوه روبوستای بو داده نشده بوی بادام زمینی خام می دهد. از طرف دیگر عربیکا دارای طیف طعمی وسیعی است (بسته به نوع آن). محدوده از شیرین نرم تا تند و تیز متفاوت است. قهوه عربیکا وقتی بو داده نشده بوی زغال اخته می دهد. رایحه برشته شده آنها به عنوان عطر با نت هایی از رنگ میوه و شکر توصیف می شود.
محیط در حال رشد
دانههای قهوه روبوستا از یک گیاه انعطافپذیر میآیند که میتوان آن را در ارتفاعات کم دویست تا هشصد متر کشت کرد. دانه های روبوستا خیلی در معرض آسیب آفات نیستند و در هر هکتار محصولات نهایی بیشتری تولید می کنند و به هزینه های تولید نسبتاً پایین نیاز دارند. برعکس، دانه های قهوه عربیکا شکننده هستند و باید در آب و هوای سرد و نیمه گرمسیری رشد کنند. دانه های عربیکا نیز به رطوبت زیاد، خاک غنی، سایه و آفتاب نیاز دارند. دانههای عربیکا به دلیل شکنندگی، در برابر حمله آفات مختلف آسیبپذیر هستند و میتوانند در دماهای سرد یا مدیریت ضعیف آسیب ببینند. این نوع قهوه در ارتفاعات بالاتر (ششصد – دو هزار متر) نیز نیاز به رشد دارد.
قیمت
روبوستا بسیار ارزانتر از عربیکا است، پرورش دهندگان روبوستا از روش تک کشت استفاده می کنند، این فرآیند فضای بیشتری را به ارمغان می آورد زیرا شامل بریدن جنگل برای محصول شود. از آنجایی که روبوستا نسبت به عربیکای گیاهی مقاومتر است، میتوان آن را در مکانهای بیشتری پرورش داد، که منجر به خرید بخشی از جنگلهای بارانی توسط شرکتهای بزرگ، قطع زمین و کاشت دانههای روبوستا می شود. برای اینکه کاشت و رشد عربیکا سخت تر است، در نتیجه عربیکا گران تر از روبوستا است. و برخی از کافه ها حتی ممکن است برای صرفه جویی در هزینه، روبوستا را با مقداری عربیکا مخلوط کنند (و یک فنجان تلخ برای شما سرو کنند). به دنبال قهوه صد درصد عربیکا باشید.