عوامل تاثیرگذار بر طعم قهوه
در ابتدا بگذارید با یک سوال شروع کنیم: یک فنجان قهوه را چگونه توصیف می کنید؟
شیرین، تلخ یا شکلاتی؟
چه عواملی بر طعم و کیفیت قهوه تاثیر گذار است و باعث ایجاد تفاوت در طعم یک فنجان قهوه می شود؟
با ایران اسپرسوساز همراه باشید تا دو عمل تاثیر گذار در طعم و عطر قهوه آشنا شوید.
عامل اول تاثیرگذار در طعم و عطر قهوه: شرایط رشد دانه های قهوه
آیا تا به حال به این موضوع اندیشیدهاید که چرا برخی از ما قهوه کلمبیایی را ترجیح می دهیم در حالی که دیگران قهوه کنیا را ترجیح می دهند؟
دلیل این موضوع تفاوت شرایط رشد دانه های قهوهی کشور های مختلف است. هر یک از کشور های تولید کننده قهوه دارای شرایط آب و هوایی متفاوتی هستند و همین موضوع باعث تفاوت در طعم دانه های مختلف قهوه می شود.
عوامل و شرایط خاص آب و هوایی مانند خاک، ارتفاع، باد و بارندگی در سلامت گیاه قهوه و توانایی تولید طعم و عطر گیاه قهوه بسیار تاثیر گذار است.
گیاه قهوه دارای کافئین است که به عنوان یک آفت کش طبیعی عمل می کند. تفاوت در مناطق کشت گیاه قهوه و ارتفاع مناطق مختلف کشت گیاه قهوه باعث تفاوت در میزان کافئین دانه های قهوه هم می شود.
هر چه میزان ارتفاع مناطق کشت قهوه از سطح دریا بیشتر شود میزان کافئین دانه های قهوه، کمتر می شود.
علاوه بر ارتفاع، سردی و گرمی هوا هم در طعم و عطر قهوه بسیار تاثیر گذار است. آب و هوای خنک اجازه می دهد تا دانه های قهوه به تدریج بالغ شود و تراکم بیشتری به آن ها ایجاد شود. این موضوع سبب می شود نوشیدنی، حاصل از دانه های قهوه مناطق با دمای کمتر، دارای شیرینی بیشتر، طعم پیچیده تر و اسیدیته بیشتری باشد.
دیگر عامل تاثیرگذار در طعم و عطر قهوه: نوع دانه قهوه
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در طعم قهوه نوع دانه های قهوه است. قهوه مانند بسیاری از گیاهان دیگر انواع مختلفی دارد.
بیش از صد گونه انواع قهوه در دنیا کشت میشود، اما بیش از نود و هشت درصد قهوه جهان از دو نوع قهوه عربیکا و قهوه روبوستا تشکیل شده است.
پس از قهوه عربیکا و قهوه روبوستا نوع سوم قهوه، که کمتر از دو درصد از تولید جهانی قهوه را تشکیل میدهد، لیبریکا است که به عنوان نادرترین نوع قهوه جهان هم شناخته میشود.
هر یک از انواع دانههای قهوه به دلیل خصوصیات نژادی مشخصی که دارند دارای ویژگیهای متفاوتی هستند. تفاوت در ویژگیهای دانههای مختلف باعث بوجود آمدن طعم و عطر متفاوتی از هر نوع قهوه میشود. برای مثال دانههای قهوه عربیکا دارای کافئین و تلخی کمتری نسبت به دانههای قهوه روبوستا هستند. همچنین ترشی دانههای قهوه عربیکا از دانههای قهوه روبوستا بیشتر است.
با توجه به مواردی که ذکر شد به شما توصیه میکنیم برای لذت بردن بیشتر از طعم و عطر یک فنجان قهوه، قبل از خرید قهوه از خصوصیات و ویژگیهای انواع دانههای قهوه مطلع شوید.
انتخاب بهترین دستگاه قهوهساز، ترجیحات شخصی شماست. چه به راحتی، به سلیقه و چه به قیمت آن اهمیت دهید، در نهایت یک قهوه با کیفیت خواهید داشت. با ایران اسپرسوساز همراه باشید تا بهترین انتخاب خود دست یابید.