انواع مختلف قهوه می تواند به موارد مختلفی اشاره داشته باشد:
- نوع گیاه قهوه
- روش دم کردن مورد استفاده
- نوع نوشیدنی های تهیه شده با قهوه
نوشیدنی های قهوه را می توان به دو دسته کلی گرم و سرد تقسیم کرد. تفاوت بین انواع نوشیدنی به نوع قهوه، اینکه آیا شیر اضافه کرده اید یا آب، نسبت مقدار قهوه و سایر مواد بستگی دارد.
انواع دانه های قهوه چیست؟
دانه های قهوه را می توان به چهار نوع عربیکا، روبوستا، لیبریکا و اکسلسا طبقه بندی کرد. این ها چهار گونه اصلی گیاه قهوه هستند و همه قهوه ها به طور کلی یکی از این نوع گیاهان خواهند بود. رایج ترین انواع دانه های قهوه عربیکا و روبوستا هستند که در مجموع نود درصد از تولید جهانی قهوه را تشکیل می دهند.
عربیکا
قهوه عربیکا رایجترین نوع قهوه است که حدود شصت درصد از قهوههای تجاری را تشکیل میدهد. گیاهان عربیکا بهترین کیفیت را دارند که در ارتفاعات بالا در خاک های آتشفشانی رشد می کنند و بارندگی فراوان دارند. نقطه ضعف گیاهان عربیکا این است که بیشتر در معرض بیماری هستند. دانه عربیکا بیضی شکل است و از دانه های روبوستا بزرگتر است.
ده ها نوع قهوه عربیکا وجود دارد، اما رایج ترین آنها بوربون، کاتورا و تایپیکا هستند. طعم عصاره هر قهوه عربیکا به تنوع آن بستگی دارد، اما به طور کلی شیرین تر و پیچیده تر از قهوه روبوستا است. قهوه عربیکا با کیفیت خوب، بدنه متوسط، اسیدیته روشن و چندین لایه طعم و عطر دارد. اکثر قهوه های تخصصی از نوع عربیکا خواهند بود.
روبوستا
قهوه روبوستا دومین نوع رایج قهوه است که حدود چهل درصد از تولید قهوه را به خود اختصاص می دهد. گیاهان روبوستا به این دلیل نام گرفته اند که از گیاهان عربیکا سخت تر هستند و کمتر مستعد ابتلا به بیماری هستند و در محیط های وسیع تر، از جمله ارتفاعات کم، به خوبی رشد می کنند. دانه های روبوستا کوچکتر و گردتر هستند و غلظت کافئین بیشتری نسبت به دانه های عربیکا دارند.
قهوه روبوستا گونههای ناشناخته زیادی دارد. روبوستا تیره و خاکی می تواند طعم تلخ یا سوخته داشته باشد. اگرچه طعم آن کمتر از عربیکا در نظر گرفته می شود، اما زمانی که در ترکیبات عربیکا روبوستا استفاده می شود، می تواند پیچیدگی بیشتری داشته باشد.
لیبریکا
قهوه لیبریکا در بین محصولات تجاری نسبتاً کمیاب است و کمتر دو درصد از قهوه تولید شده در سراسر جهان را تشکیل می دهد. قهوه لیبریکا از عربیکا یا روبوستا بلندتر است و ارتفاع درختان آن به بیست متر می رسد. دانه های لیبریکا طولانی تر از سایر انواع قهوه هستند و در یک انتها شکل قلاب منحصر به فردی دارند. قهوه لیبریکا نسبت به عربیکا یا روبوستا کافئین کمتری دارد.
به دلیل کمیاب بودن قهوه لیبریکا، انواع آن چندان شناخته شده نیست. طعم قهوه لیبریکا شیرین تر از عربیکا با طعم های میوه ای و گلی است.
اکسلسا
اکسلسا زمانی یک نوع قهوه متفاوت در نظر گرفته می شد، اما اکنون به عنوان یک نوع فرعی از لیبریکا طبقه بندی شده است. مانند سایر قهوه های لیبریکا، اکسلسا به جای درختچه ها روی درختان بلند رشد می کند. دانه اکسلسا شکل منحصر به فردی دارد اما کوچکتر از دانه لیبریکا است.
اکسلسا از انواع لیبریکا است و خود هیچ گونه ای ندارد. قهوه اکسلسا در صورت رشد صحیح می تواند طعم های شیرین و میوه ای با اسیدیته ترش ایجاد کند.
ایران اسپرسوساز با هدف سلامتی شما بهترین ها را برای شما می خواهد. با ما در ایران اسپرسو همراه باشید تا از بروز ترین دستگاهای اسپرسوساز با خبر باشید.