فواید قهوه
قهوه حاوی کافئین، آنتی اکسیدان، پلی فنول ها و مقدار کمی ویتامین های بی و سایر مواد شیمیایی مفید برای بدن است، نوشیدن قهوه اثرات موقتی را به همراه دارد و باعث افزایش هوشیاری و قدرت یادگیری، افزایش انرژی و سرعت متابولیزم بدن می گردد، به همین جهت برای بسیاری به یک نوشیدنی محبوب به ویژه هنگام صبح تبدیل شده است.
کافئین و قدرت بدنی
در دو آزمایش مجزا که بروی هفتاد ورزشکار صورت گرفت مشاهده شد مصرف کافئین باعث افزایش توان ورزشکاران تا یازده درصد در تمرینات روزانه می گردد.
کافئین جز ترکیب بسیاری از مکمل های ورزشی و غذایی و بویژه مکمل های کاهش وزن و چربی سوز است. کافئین با تاثیر بر سیستم اعصاب عمده و غدد فوق کلیوی باعث افزایش سرعت متابولیزم چربی ها می شود، به عبارتی کافئین باعث افزایش قابلیت بدن برای تبدیل چربی ها به انرژی شده و برای کسانی که قصد کاهش وزن و آب کردن چربی های اضافه را دارند ماده ای مفید می باشد.
کافئین و رابطه آن با فعالیت مغز
یکی از مواد فعال و موثر موجود در قهوه کافئین است که محرک مغز و غدد فوق کلیوی می باشد. مکانیزم اولیه کافئین در مغز مهار یک انتقال دهنده عصبی به نام آدنوزین است، با مهار شدن آدنوزین، کافئین باعث تولید بیشتر سایر انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین می گردد و با این عمل سبب بهبود اخلاق، افزایش نشاط و زمان واکنش مغز، تقویت حافظه و هوشیاری می گردد، در این زمینه پژوهش ها بسیاری صورت گرفته و این اثرات کاملا ثابت شده اند، قابل ذکر است این اثرات بعد از چند ساعت مصرف قهوه از بین می روند و تاثیر آن ها ماندگار نمی باشد.
قهوه و بیماری آلزایمر و پارکینسون
در پژوهشی دریافتند افرادی که به طور روزانه قهوه می نوشند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می باشند.
قهوه حاوی یک آنتی اکسیدان بسیار قوی بنام پلی فنول ها می باشد. این آنتی اکسیدان مانع تشکیل پلاک آمیلوتید می گردد که به عنوان عامل بیمار آلزایمر شناخته می شود.
آلزایمر بیماریی است که بیشتر در افراد بالای سن شصت و پنج سال مشاهده می شود و در آن توان مغزی و حافظه بیماران کاهش می یابد که ابتدا با علائمی از قبیل کاهش قدرت یاد گیری و به مرور کاهش حافظه کوتاه مدت همراه است و در نهایت فرد حافظه بلند مدت و هویت خود را نیز به طور کامل از یاد می برد.
در تحقیقی منتشر گردید افرادی که در طی هفته چند لیوان قهوه مصرف می کنند کمتر به بیماری پارکیسنون مبتلا می شوند و همچنین قهوه باعث کاهش علائم بیماری پارکینسون و کنترل بهتر حرکات بدن در مبتلایان به این بیماری می شود.
پلی فنول ها همچنین باعث کاهش التهاب و تخریب سلول های مغز می گردند بویژه در قسمتی که مربوط به حافظه می باشد.
کاهش بیماری های کبدی
یکی از دلایل مفید بودن قهوه به ویژه برای آقایان این است که اگر تا نیم ساعت بعد از صرف غذا مصرف شود باعث کاهش جذب آهن تا چهل و نه درصد می گردد، امروزه با توجه به نوع تغذیه بسیاری از مردان با مشکل افزایش آهن روبرو می باشند که عامل مهمی در بروز بیماری های مختلف از جمله دیابت، ریزش مو، کبد چرب و حتی سرطان کبد است.
کافئین موجود در قهوه باعث افزایش ترشح صفرا می گردد، یکی از کارها صفرا دفع مواد زائد به خصوص سم ها محلول در چربی، کلسترول و تری گلیسرید اضافی است. افزایش اسیدهای صفرا کمک به رفع یبوست و همچنین تصفیه کبد می کنند.
پژوهش ها بسیاری نشان می دهند آنتی اکسیدان های موجود در قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد و بیماری کبد چرب می گردند.
ایران اسپرسوساز با هدف سلامتی شما بهترین ها را برای شما می خواهد. با ما در ایران اسپرسو همراه باشید تا از بروز ترین دستگاه های اسپرسوساز با خبر باشید.