تهیه قهوه دله یا عربی
در قهوه عربی از ادویه هایی مانند هل میخک و زعفران می توان برای طعم دادن به آن استفاده کرد.
برای تهیه قهوه عربی معمولاً توسط دله یا همان قهوه جوش عربی استفاده می کنیم و در صورت موجود نبودن میتوان از شیر جوش نیز استفاده کرد.
این نوع قهوه طرفداران بسیار زیادی در ایران مخصوصا جنوب مثل بوشهر خوزستان و بندر عباس دارد. مردم این مناطق علاقه زیادی به خرید قهوه عربی دارند و چون در کشور های عربی این قهوه بیش ترین مصرف را دارد به قهوه عربی معروف است در قهوه عربی باید دانه های قهوه رست بسیار تیره داشته باشند و آسیاب دانه ها هم چنین باید بسیار ریز باشد تا بتوان قهوه عربی بهتری تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه قهوه دله یا عربی:
- آب
- قهوه مخصوص عربی
- پودر میخک یا هل یا زعفران
برای خرید قهوه بهتر است از قهوه های میکس با درصد قالب عربیکا استفاده شود، همچنین بهتر است از طرح های ترکیب شده با ادویه و طعم دهنده استفاده نشود.
به ازای هر یک نفر احتیاج به یک فنجان آب جوش داریم. بعد از ریختن آب جوش داخل دله، آن را بر روی شعله قرار می دهیم، بهترین روش برای تهیه قرار دادن بر روی ذغال است.
معمولاً اعراب بر روی آتش قرار می دهند ولی در صورت نبودن آتش میتوان بر روی گاز با شعله های کم نیز قهوه عربی تهیه کرد. بعد از به جوشیدن آب داخل دله، آن را از روی آتش برداشته و حدود یک دقیقه صبر می کنیم و پس از هم زدن قهوه، مجدداً بر روی آتش قرار می دهیم. حدود دوازده دقیقه طول می کشد تا قهوه دم بیاید و شروع به بالا آمدن می کند، همچنین قهوه به آرامی شروع به کف کردن و ایجاد خامه قهوه بر روی قهوه می کند.
قهوه را مجدداً از روی آتش برداشته، حدود یک دقیقه ساکن بماند و سپس میخک یا هل یا زعفران به آن اضافه می کنیم، دله را بر روی آتش گذاشته و صبر می کنیم تا فوم قهوه ایجاد شود، قهوه عربی آماده می باشد.
در این روش بعد از اضافه کردن قهوه به هیچ عنوان آب نباید به جوش آید که باعث سوختن قهوه و مزه بسیار بد می شود. برای سرو بهتر است که قهوه را برای مدت کمی ساکن بگذاریم تا قهوه ته نشین شود و قهوه صاف تری داشته باشیم.
ما در ایران اسپرسوساز بر این باوریم که بهترین ها را برای شما ارائه دهیم، از قطعات دستگاه ها گرفته تا خود دستگاه های اسپرسوساز همه موارد برای رضایت شما داریم. هدف ما کسب رضایت شما است.