هر آنچه که باید در رابطه با قهوه بدانید
قهوه، به همراه آب و چای، یکی از پر طرفدار ترین نوشیدنی های سه گانه جهان است. گیاه قهوه گونه های بسیار متنوعی دارد ولی فقط دو نوع آن به طور گسترده کشت می شوند و به تولید انبوه می رسند.
دو نوعی که از قضا تفاوت های بسیاری هم با هم دارند. این دو نوع قهوه عبارتانداز:
- عربیکا
- روبوستا
قهوه عربیکا چیست؟
بیش ترین سهم از بازار قهوه متعلق به قهوه عربیکا است. زمان زیادی از کشف این گیاه در یمن، اتیوپی و سودان می گذرد و اکنون در نقاط بسیاری از جهان هم چون آمریکای جنوبی، آفریقای شرقی، آسیا و کارائیب، کشت و تولید می شود.
گیاه قهوه عربیکا در آب و هوای نیمه گرم سیر و خنک بهتر رشد می کند و رطوبت زیادی نیاز دارد. حساسیت آن به نوع خاک و تغییرات آب و هوایی نیز به نسبت زیاد است.
شکل دانه آن تخت و کشیده، تقریبا بیضی شکل و نیز سبک است. حدوداً شصت درصد از قهوه تولیدی جهان از نوع عربیکا است.
آشنایی با روبوستا
جایگاه دوم در تولید و عرضه متعلق است به مطرح ترین نوع از گونه کانفورا یعنی قهوه روبوستا است. گیاه قهوه روبوستا نسبت به رقیب خود قابلیت تطبیق بیشتری دارد و تحمل تغییرات بیشتری در آب و هوا و ارتفاع از سطح دریا را دارد.
این گیاه در برابر آفت ها نیز مقاوم تر است و زود تر به مرحله باز دهی و تولید دانه می رسد. خانه اصلی آن آفریقای غربی و مرکزی بوده ولی امروزه در مناطق وسیعی از کشور های مختلف هم چون ویتنام، اندونزی و برزیل کاشته می شود. شکل دانه آن به نسبت عربیکا گرد تر است و نسبت به آن سنگین تر هم هست.
مراحل برداشت، فرآوری و آماده سازی برای مصرف برای هر دو این محصولات کما بیش شبیه هم است ولی شاید پیدا کردن شباهت های بیشتر دشوار باشد. در واقع با نگاهی دقیق تر، تفاوت های بسیاری در این دو نوع دانه خواهید دید.
ایران اسپرسوساز با ارائه بهترین نوع دستگاه های قهوه ساز و اسپرسوساز بهترین ها را برای شما می خواهد. با ایران اسپرسوساز همراه باشید تا به فنجان قهوه مورد علاقه خود دست یابید، هدف ما رساندن شما به بهترین هاست.